۰

تقویم حجامت 1404

فصل بهار و تاثیر آن بر بدن

فصل بهار زمانی شروع می‌شود که زمین به دلیل قرار گرفتن در زاویه‌ای از خورشید، شب و روز آن برابر شده و اعتدال بهاری آغاز می‌گردد. در این ایام، تمام موجودات و مایعات به جنب و جوش می‌افتند و در بدن انسان نیز اخلاط چهارگانه (بلغم، دم، صفرا و سودا) تقویت شده و خون به سمت سطح بدن حرکت می‌کند.

توصیه‌های بوعلی سینا درباره بهار

بوعلی سینا فصل بهار را ایامی می‌داند که بیماری‌ها تهییج و برانگیخته می‌شوند. ایشان پیشگیری از بیماری‌های بهاری را خون‌گیری، فصد و … ذکر کرده و حجامت را بهترین روش برای این منظور می‌داند. زیرا حجامت سیستم ایمنی را تحریک کرده و بدن را برای مقابله با بیماری‌ها آماده می‌سازد.

توصیه‌های امام رضا (ع) در خصوص حجامت بهاری

امام رضا (ع) در متن رساله ذهبیه اشاره می‌کنند که فصل بهار را روح زمان‌ها می‌دانند و می‌فرمایند: «ماه آزّار هوای شب و روز پاکیزه و معطر است و زمین سست و نرم می‌گردد. غلبه بلغم از بین رفته و خون به هیجان در می‌آید. در این ماه خوردن مسهل خوب است و خون‌گیری و حجامت مناسب است.» آن حضرت بر اثر جاذبه ماه و تاثیر آن بر خون انسان تأکید کرده و حجامت را توصیه می‌کنند.

فروشگاه اینترنتی مزرعه سبز اسکندری

روایات پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت (ع) در خصوص زمان حجامت

رسول گرامی اسلام (ص) می‌فرمایند: «هر کس روز سه‌شنبه و ایام ۱۷، ۱۹ و ۲۱ ماه قمری حجامت کند، شفای بیماری یکسال او خواهد بود». (بحار الانوار ج ۵۹ ص ۵۵)

امام رضا (ع) می‌فرمایند: «شب ۱۲ تا ۱۵ ماه قمری را برای حجامت انتخاب کن که این کار برای بدن تو سلامت‌آفرین‌تر است». (بحار الانوار ج ۶۲ ص ۳۱۸)

از حضرت صادق (ع) منقول است: «در هفتم حزیران حجامت کن و اگر میسر نشد در چهاردهم انجام بده». (بحار الانوار ج ۶۲ ص ۱۱۷)

امام جعفر صادق (ع) می‌فرمایند: «روز جمعه هنگام ظهر حجامت نکن، به درستی که کسی هنگام ظهر جمعه حجامت کند و دچار مشکلی شود کسی جز خود را ملامت نکند». (بحار الانوار ج ۶۲ ص ۱۳۰)

 

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.