۰
درمان تنگی کانال نخایی بدون جراحی

درد مزمن پشت یک مشکل بزرگ برای میلیون‌ها نفر از افراد بزرگسال است. در حال حاضر تخمین زده می‌شود که حدود ۷۵ درصد از همه افراد یک دوره درد پشت مقاوم را در زندگی خود تجربه خواهند کرد، ۱ تا ۲ درصد از فشار شدید ریشه عصب رنج می‌برند و ۳ تا ۵ درصد افراد مبتلا به فتق دیسک می‌شوند. تنگی کانال نخاعی (Spinal stenosis) نیز از عواملی است که در ایجاد درد پشت مداخله می‌کند. تنگی کانال نخاعی یک اختلال است که در اثر تنگ شدن کانال یا مجرای نخاعی ایجاد می‌شود، کانالی که اعصاب از آن عبور می‌کنند و از بالا تا پایین در مرکز پشت بدن کشیده شده است. از آنجایی که تنگی کانال نخاع، ناشی از تراکم فشار اضافی بر روی نخاع و اعصاب پشت است، معمولا باعث کمر درد، سیاتیک و سایر مشکلات عصبی می‌شود. در اکثر افراد علائم تنگی نخاع در ناحیه کمری پشت و گردن ظاهر می‌شود، اما بعضی دیگر از افراد نشانه قابل توجهی از این مشکل تجربه نمی‌کنند. تنگی کانال نخاع، همچنین ممکن است به علت آسیب‌دیدگی اعصابی که به بخش پایینی بدن متصل هستند منجر به مشکلات مربوط به کنترل مثانه یا روده بشود. اگر‌چه درمان‌های معمول برای تنگی کانال نخاع، شامل مصرف دارو برای کاهش التهاب یا درد خفیف (و گاهی اوقات در موارد شدید جراحی ستون فقرات) است، اما درمان‌های طبیعی از قبیل ورزش، کشش، فیزیوتراپی و استفاده از روش‌های گرما یا یخ در منطقه دردناک نیز می‌تواند بسیار موثر باشد.

عبارت تنگی کانال (Stenosis) به‌معنای تنگ‌شدن غیر طبیعی یک مجرا در بدن است. در مورد تنگی کانال نخاعی،تنگ شدن در کانال استخوانی‌‌ای که اعصاب نخاعی درآن قرار‌دارند اتفاق می‌افتد. افراد سالمند (معمولا ۵۰ سال و بالاتر) با ضعف مفاصل و رباط ‌های پشت، و فرسودگی دیژنراتیو غضروف‌، اکثرا به تنگی کانال نخاع مبتلا می‌شوند. بعضی تحقیقات نشان داده که سالمندانی که به تنگی کانال نخاع دیژنراتیو در ناحیه کمری ستون مهره‌ها مبتلا هستند، در حدود ۱۳ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند. بعضی از اختلالات رایج که می‌توانند باعث تنگی کانال نخاع شوند و یا همزمان با این عارضه رخ‌می‌دهند عبارتند از:آرتروز یا بیماری مفصلی دژنراتیو، آرتریت ‌‌‌روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، درد عصب سیاتیک، آسیب‌های ستون فقرات یا تومورها و بیماری‌های ژنتیکی که بر استخوان‌های پشت تاثیر می‌گذارند(بیماری پاژه استخوان). تنگی کانال نخاع می‌تواند قسمت‌های مختلفی از ستون فقرات را درگیر کند. این مشکل هنگامی که در قسمت پایینی ستون مهره‌ها ایجاد شود، تنگی کانال نخاع کمری نامیده‌ می‌شود، در حالی که تنگی کانل در گردن، تنگی نخاع گردنی نامیده می‌شود


تنگی نخاع کمری

در تنگی کانال نخاع کمری، ریشه‌های عصبی در پایین ستون مهره‌ها تحت فشار قرار گرفته، و ممکن است علایمی مشابه به درد سیاتیک ایجاد کرده و بر باسن و پاها اثر بگذارد. گاهی اوقات تنگی کانال نخاع کمری، جریان خون را به قسمت‌های پایینتر بدن کاهش می دهد، که به نام لنگش عصبی نامیده می‌شود. در حدود ۷۵ درصد موارد تنگی کانال نخاع، در ناحیه پایینی پشت (ستون فقرات کمری) ایجاد‌ می‌شود.


تنگی کانال نخاع گردنی

تنگی کانال نخاع گردنی، باعث درد در گردن و دیگر مشکلات عصبی می‌شود. وقتی فشار روی نخاع در گردن شدید می‌شود، ممکن است مشکلات جدی‌ای از جمله ضعف شدید یا حتی فلج ایجاد شود که اغلب فورا به جراحی نیاز دارد.


تنگی کانال نخاع سینه‌ای

تنگی کانال نخاع سینه‌ای، مورد نادری است و قسمت میانی و بالاتر ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شیوع این نوع تنگی کانال نخاع نسبت به دو نوع دیگر بسیار کمتر است، زیرا قفسه سینه، این منطقه از پشت را پایدارتر و محدوده حرکتی آن را کمتر می‌کند


علائم تنگی کانال نخاعی

شایعترین علائم تنگی کانال نخاع عبارتند از:

کمر درد، به خصوص در ناحیه پایین کمر


گردن درد و خشکی گردن

احساس سوزن‌سوزن شدن، خارش و سوزش و بی‌حسی و خواب‌رفتگی در پایین‌تنه؛ هنگامی که ریشه عصب تحت‌تاثیر قرار‌گرفته باشد، ممکن است علائم در سراسر پایین‌تنه گسترش یابند.

ضعف عضلانی یا درد در محدوده بالای پاها، زانوها و باسن (در‌امتداد عصب سیاتیک)


اختلال در کنترل مثانه یا روده

درد درهنگام ورزش کردن یا بلند کردن اجسام سنگین که معمولا به صورت ناگهانی و بلافاصله اتفاق می‌افتد.


از دست دادن تعادل و به آسانی افتادن

درد هنگام ایستادن طولانی مدت، سرفه، عطسه، خم شدن، کشش یا صرفا پس از بیدار‌شدن درهنگام صبح


در موارد شدید، ضعف شدید و فلج

بعضی افراد سال‌ها زندگی عادی خود را می‌گذرانند، بدون اینکه بدانند، علائم اولیه تنگی کانال نخاع را تجربه می کنند. اما، اگرچه درصد کوچکی از افراد هیچ‌گونه درد و یا علامتی از آسیب‌دیدگی و تحلیل عصبی ندارند، بیشتر افراد به صورت تدریجی نشانه‌ها و علائم را حس‌ می‌کنند. علائم معمولا با درد خفیف در کمر یا گردن، احساس ضربان، ضعف عضلانی، و گاهی اوقات بی‌حسی شروع می‌شود. همه این‌ها نشانه‌هایی از وجود فشار فزاینده بر اعصاب کانال نخاعی است. درد ممکن است گاهی خفیف و گاهی شدید و حاد باشد. به‌مرور که التهاب و تخریب زیادتر می‌شود، ریشه‌های اعصاب نیز ممکن است درگیر‌شوند، که این خود باعث دردهای بسیار شدیدی می‌شود.


تنگی کانال نخاع در مقایسه با آرتروز کمر

درد ناشی از تنگی کانال نخاع زمانی که پشت راست است، مانند هنگامی که کسی در حال راه رفتن است بدتر می‌شود. خم شدن به جلو، گاهی اوقات می‌تواند باعث کم شدن درد شود. درد آرتروز معمولا صبح‌ها بلافاصله پس از برخاستن از رختخواب بدتر می‌شود، در حالی که درد ناشی از تنگی کانال نخاع حالت رفت و برگشتی دارد. درد آرتروز معمولا پایدارتر است و چندان با حرکات خاصی ارتباط ندارد. در تنگی کانال نخاع کمری بیمار با راه رفتن دچار بی حسی، گزگز یا مورمور شدن اندام‌های تحتانی می‌گردد که بیمار فقط با نشستن بهبود می‌یابد. روماتیسم مفصلی، که یک اختلال خود ایمنی است، می‌تواند علایم دیگری مانند خستگی، تورم، قرمزی و تغییرات پوستی را نیز ایجاد کند. از آنجایی که تنگی کانال نخاع در اثر تحت فشار قرار‌گرفتن اعصاب ایجاد می‌شود، علائم ممکن است شامل احساس سوزن سوزن شدن، یا اختلال کنترل مثانه و روده نیز باشند. این علائم معمولا در مورد آرتروز دیده نمی‌شوند


تشخیص :

درد در قسمت میانی یا پایین کمر همیشه به سبب تنگی کانال نخاع ایجاد نمی‌شود. اختلالات دیگری نیز می‌توانند موجب درد، سوزش و بی حسی شوند، از‌جمله: فتق یا تحدب دیسک کمر، سیاتیک، عفونت، فیبرومیالژیا، پوکی استخوان و آرتروز. پزشکان برای تشخیص تنگی کانال نخاع از بیماری‌های مشابه، غالبا معاینه فیزیکی و گاهی اوقات عکسبرداری با اشعه ایکس یا ام‌ آر‌ آی انجام می‌دهند و همچنین با بیمار درباره علائم او بحث می‌کنند. پزشکان معمولا درباره موارد زیر با بیمار صحبت می‌کنند: علائم بیمار، زمان‌هایی از روز که درد بدتر می‌شود، فعالیت‌هایی که درد را بهتر یا شدید‌تر می‌کنند، زمان و چگونگی شروع علائم و همچنین نشانه‌های دیگری که وجود دارند.


روش‌های درمانی

روش‌های درمانی متفاوتی برای این بیماری در نظر گرفته می‌شود که به شرح زیرند:

درمان‌های طبیعی برای تنگی کانال نخاعی

روش‌های درمانی طبیعی و خانگی تنگی کانال نخاع عبارت اند از:


تمرین و ورزش کردن منظم

کارشناسان بر این باورند که یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از کمردرد و ایجاد فشار برستون مهره‌ها، انجام ورزش و حرکات کششی به طور منظم است، به خصوص تمریناتی که کل بدن، از‌جمله تمام پشت را درگیر می‌کند. ممکن است عجیب به نظر برسد، ولی ساکن و بی‌تحرک باقی ماندن (مانند تمرین و ورزش نکردن، حرکات کششی انجام ندادن و یا حتی استراحت در رختخواب) معمولا مشکلات را برطرف نمی‌کند. بنابراین در صورتی که امکان پذیر باشد، انجام فعالیت‌های سبک توصیه می‌شود. نکته کلیدی برای ورزش با وجود تنگی کانال نخاع، شروع آرام، و افزایش قدرت و تحمل در طول زمان است. ترکیبی از فعالیت‌های هوازی و تمرینات وزن بدن (تمرینات بدون وزن) ،یا سایر فرم‌های ملایم تمرینات مقاومتی قدرتی، به کاهش التهاب کلی بدن کمک کرده، قدرت عضلات را افزایش داده و مفاصل را منعطف نگه می‌دارد. ورزش منظم برای حفظ چگالی استخوان و وزن مناسب بدن نیز اهمیت دارد. این کار با کاهش خطر ابتلا به چاقی و پوکی استخوان، فشار وارده بر ستون مهره‌ها را کم می‌کند. هنگامی که به طور منظم تمریناتی برای کل بدن انجام می‌دهید، از جمله تمرینات خاصی که میان‌تنه را همراه با عضلات باسن، ران، پشت و پایین کمر تحت تاثیر قرارمی‌دهند، می‌توانید از فشار وارده بر ستون فقرات بکاهید. این کار به پایداری ستون فقرات و کاهش کشش و یا فشار روی دیسک‌های ستون فقرات کمک کرده، به علاوه از مفاصل و رباط‌هایی که ستون فقرات را به‌هم متصل نگه‌می‌دارد محافظت می‌کند. تمرین زمانی موثرتر می‌شود که قبل از اینکه حتی یک مشکل ایجاد شده باشد، انجام شود و این بدین معنی است که افراد جوان و میانسال نیز باید برای مراقبت از خود ورزش کنند.

به عنوان یک قاعده کلی اگر احساس درد شدیدی در‌هنگام تمرین داشته باشید، تمرینات را متوقف کنید تا درباره آن با پزشک خود مشاوره نمایید.

سعی کنید طوری ورزش کنید که ماهیچه‌هایتان گرم شده و کمی احساس خستگی کنند، اما نه اینکه خیلی خسته و یا دردناک شوند.

تمرینات و ورزش‌هایی که می‌توانند پشت را تقویت کرده و از بروز مشکلات برای آن جلوگیری کنند شامل شنا، پیاده روی سریع، دوچرخه سواری، ایروبیک در آب، تمرینات مقاومتی نیم تنه و کمر، و تمرینات اینتروال با شدت بالا (HIIT) برای کسانی که بتوانند تمرین‌های شدیدتری را انجام دهند، می‌باشد. برای بعضی افراد، انجام حرکات وقتی از وسایل کمکی برای ورزش استفاده می‌کنند، یا خم‌می‌شوند، آسان‌تر است، مانند نگه داشتن دسته‌های دوچرخه یا دسته‌های دستگاه الپتیکال. تمریناتی که می‌تواند به تقویت پشت و نیم تنه کمک کند، شامل اسکات، و حرکات شکمی‌ای که زانو به سمت قفسه سینه حرکت می‌کند، چرخش لگن و حرکات کامل بدن مانند تمرینات بارپی (Burpes) می‌باشند


کشش برای حفظ انعطاف پذیری

کشش ستون فقرات راهی طبیعی برای ریلکس کردن عضلات گرفته‌است که برای منعطف ماندن بدن و جلوگیری از اسیب و سفتی یا گرفتگی عضلات مفید است. انجام حرکات کششی بعد از تمرین، و نیز گرم‌کردن بدن پیش از تمرین بسیار مهم است. تمرکز بر تنفس عمیق در حال کشش، می‌تواند یک راه عالی برای از بین بردن فشار باشد. حرکات کششی برای کمک به پیشگیری یا کاهش درد پشت یا درد سیاتیک شامل موارد زیر است:


نشستن در حالی‌که پاها مستقیم به جلو کشیده‌شده‌اند.

کشش زانو به‌ داخل قفسه سینه

برای کشش پشت، در‌حالی که به پشت دراز کشیده اید، سینه یا پاها را از زمین جدا کنید.

کشش عضلات چهارسر، می‌تواند با ایستادن و خم کردن یک زانو و کشیدن همان پا به سمت پشت انجام‌شود.

برای کشش عضلات ران و عضله چرخاننده ران، به پشت روی زمین بخوابید، پاها را خم کرده و مچ یک پا را روی زانوی پای دیگرقرار دهید. برای عمیق‌تر کردن کشش می‌توان پشت ران‌ها را به سمت سینه کشید.


کاهش درد خفیف به طور طبیعی

روش‌های طبیعی تسکین درد عبارت اند از:

استفاده ازحرارت یا یخ می‌تواند به طور طبیعی درد خفیف و التهاب را کنترل کند. یخ گذاشتن روی ناحیه متورم در طول ۷۲ ساعت اول بعد از درد، از زیاد شدن تورم جلوگیری می‌کند. برای استفاده ازیخ، بسته یخ را دو بار در روز، هر بار حدود ۱۵ دقیقه بر موضع درد قرار‌دهید.

تا زمانی که ناحیه دردناک ملتهب یا قرمز نیست، می‌توانید چندین بار در روز، از پد حرارتی با درجه حرارت کم یا متوسط از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استفاده کنید، این‌کار را می‌توان با قرار دادن پد روی پشت و یا پیچاندن آن در اطراف پشت کمر در حالی که نشسته‌اید انجام دهید.

دوش یا حمام داغ نیز یکی دیگر از روش‌های مناسب و موثر برای تخفیف درد است. می‌توانید نمک منیزیم سولفات، یا روغن‌های تسکین دهنده مانند روغن نعناع یا اسطو خودوس را نیز برای نفوذ و آرام کردن ناحیه التهابی، به حمام گرم خود اضافه کنید.
ماساژ مناطق دردناک کمک می کند تا ماهیچه‌ها شل شده، و انقباض، گرفتگی و سفتی عضلات برطرف شود.

ماشاژ جریان خون را افزایش داده و حتی تولید اندورفین که باعث کاهش درد می‌شود را افزایش می‌دهد. با این حال، قبل از شروع درمان با ماساژ، اگر در مورد شدت بیماری خود مطمئن نیستید، توصیه می‌شود که با پزشک خود مشورت کنید.


رژیم غذایی ضد‌التهابی

رژیم غذایی تنگی کانال نخاعی

کاهش وزن اضافی می‌تواند فشار ناشی از وزن را در ستون فقرات کمری کاهش دهد و یا مانع از تنگی کانال نخاع شود. یک رژیم سالم به حفظ توده عضلانی نیز کمک می‌کند و شما را از التهاب زیاد و یا عوارض شدیدی که می‌تواند مشکل تنگی نخاع را بدتر کند محافظت می‌کند. التهاب زیاد، استخوان‌ها، عضلات و مفاصل شما را تضعیف می‌کند، که این باعث می‌شود با افزایش سن بیشتر در معرض مشکلات نخاعی قرار بگیرید.

مصرف غذاهایی از قبیل شکر، گوشت‌های فراوری‌شده، محصولات کشاورزی که سموم شیمیایی به آنها پاشیده شده، دانه‌ها و غلات تصفیه شده، مشروبات الکلی و تنقلات بسته‌بندی‌شده را کاهش دهید. مصرف غذاهای ضد التهابی را افزایش دهید، مانند: سبزیجات سبز‌برگ، روغن‌های سالم شامل روغن زیتون بکر و روغن نارگیل، محصولات پروتئینی کاملا اورگانیک (مثل تخم مرغ‌های بومی، گوشت دام‌هایی که علوفه طبیعی خورده‌اند، وماهی‌های غیر‌پرورشی) و مواد‌غذایی تخمیر‌شده حاوی پروبیوتیک.

زنجبیل نیز یک ضد‌التهاب طبیعی است، همچنین کورکومین (زردچوبه)، مکمل‌های برملائین (که از ساقه‌های آناناس گرفته‌می‌شود)، ناتوکیناز(از سویا به‌دست می‌اید)، سرپپتاز (آنزیم کرم ابریشم) و پاپایان (آنزیم پاپایا).

افزودنی‌هایی که برای کاهش درد خوبند شامل زردچوبه، روغن ماهی امگا ۳، گلوکوزامین، MSM و آنزیم‌های پروتئولیتیک می‌باشد.
سایر عوامل مهم برای کاهش التهاب عبارتند از: اجتناب از مصرف سیگار و داروهای روانگردان، کاهش استرس و خواب خوب


خرید و قیمت عسل های اصل و فراورده های عسل


مرکز خرید عطر و رایحه های گیاهی مزرعه سبز اسکندری


مرکز خرید ظروف سنتی سفالی و سنگی مسی


مشاوره و تعیین وقت حضوری حکیم اسکندری 09122070671 -02632324045 - درمان بیماریها در طب سنتی


مقالات طب سنتی ، درمان بیماریها در طب سنتی ،درمان بیماریهای گوارشی در طب سنتی ، درمان بیماریهای تنفسی در طب سنتی ، درمان بیماریهای غدد در طب سنتی ، درمان بیماریهای قلب و عروق در طب سنتی ، درمان بیماریهای کلیه و مجاری ادراری در طب سنتی ، درمان بیماریهای مغز و اعصاب در طب سنتی ، درمان بیماریهای پوست و مو در طب سنتی ،


خرید و قیمت آنلاین گلاب اصل و خالص قمصر کاشان سنگین وصادراتی


خرید و قیمت آنلاین محصولات ارایشی و بهداشتی گیاهی


خرید و قیمت آنلاین عرقیات گیاهی اصل و دوآتیشه ، عرق خارمریم،نعناع،گلاب خالص،هل،رزماری،بولاغ اوتی، فراسیون ،خواجه باشی،شوید،جعفری،آویشن،گل همیشه بهار،خارشتر،خارخاسک،گزنه،


خرید و قیمت آنلاین گیاهان دارویی اصل و اعلاء هندی ، کوهی کم یاب و نایاب



تعیین وقت حضوری با حکیم دکتر محمد حامد اسکندری ، درمان بیماری ها در طب سنتی  32324045-026

جهت مشاوره درمان بیماری ها در طب سنتی با شماره مستقیم حکیم اسکندری 09122070671 تماس حاصل فرمایید
و یا در پیام رسان های واتس آپ و ایتا سوالات خود را مطرح نمایید

برای مطالعه بیشتر مقالات طب سنتی بر روی لینک زیر کلیک کنید

مقالات طب سنتی


خرید اینترنتی گلاب های اصل ، خالص ، سنتی و صادراتی 


خرید آنلاین گیاهان دارویی کوهی ( کم یاب و نایاب)


خرید آنلاین عرقیات گیاهی اصل


محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی (مزرعه سبز اسکندری)


فروشگاه اینترنتی مزرعه سبز اسکندری


خرید اینترنتی عطر و رایحه های  گیاهی و طبیعی 


خرید اینترنتی روغن های گیاهی و دانه ایی ، درمانی و ماساژ 


خرید اینترنتی ظروف سنتی (ظروف سفالی ، ظروف مسی ، ظروف سنگی)

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0

بالا