هر چند که درمان مشخصی برای عفونتهای ویروسی وجود ندارد، اما تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیهی مناسب، به تخفیف علایم بیماری و بهبودی سریعتر کمک خواهد نمود.
اکنون در فصل خزان قرار داریم و بارش باران صفا و زیبایی خاصی را به شهر بخشیده است و ما از زیباییهای بی شمار این فصل از سال لذت میبریم. اما از طرفی دیگر اکنون که هوا رو به سردی میرود باز هم سر و کله بیماریهای مرسوم فصول سرما یعنی سرماخوردگی و آنفلوآنزا پیدا خواهد شد.
فهرست مطالب
- 1 اصلاح تغذیه از منظر حکیم اسکندری
- 1.1 برنامه غذایی مخصوص افراد سرما خورده
- 1.2 صبحانه: املت قارچ با سالسا (۲ عدد تخم مرغ، نصف فنجان قارچ خرد شده، کمیسس سالسا)
- 1.3 میان وعده: ماست (یک ظرف کوچک یا سه چهارم فنجان)
- 1.4 نوشیدنی: چای سبز یا سیاه بدون کافئین
- 1.5 ناهار: برشهای فلفل قرمز و بروکلی با حوموس
- 1.6 میان وعده: سیب زمینی شیرین(نصف سیب زمینی شیرین پخته با یک قاشق چایخوری روغن زیتون خالص و کمینمک)
- 1.7 شام: سوپ مرغ
اصلاح تغذیه از منظر حکیم اسکندری
بی شک رژیم غذایی مناسب میتواند سهم بسزایی در درمان بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا داشته باشد. مصرف برخی مواد غذایی ممکن است علایم بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تخفیف دهد.
هر چند که درمان مشخصی برای عفونتهای ویروسی وجود ندارد، اما تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب به تخفیف علایم بیماری و بهبودی سریعتر کمک خواهد نمود. بدیهی است که عدم مراقبت کافی از خود در حین بیماری، وضعیت را تشدید خواهد نمود.
مصرف برخی غذاها به شرح زیر ممکن است علایم بیماری را تخفیف داده و بهبودی را سرعت بخشند(البته توصیه میکنیم؛ افراد پیش از تغییر رژیم غذایی خود با پزشک معالجشان مشورت نمایند)
مصرف مایعات گرم: مصرف مایعات گرم ممکن است به تخفیف گرفتگیها و مشکلات تنفسی همراه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند، همچنین مایعات گرم ممکن است به نرم شدن موکوس و تخلیه سلولهای ویروسی از بدنتان کمک کند.
لذا مصرف سوپهای گرم و یا نوشیدنیهای گرم میتوانند گزینه های موثری در تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشند
زنجبیل: زنجبیل حاوی برخی ترکیبات ضد ویروسی است که میتوانند در تخریب ویروسهای مسبب آنفلوآنزا و سرماخوردگی، موثر باشند. همچنین این مواد میتوانند از طریق حمایت از تولید ترکیبات ضد میکروبی و ضد ویروسی، در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.
فلفل قرمز: فلفل قرمز تازه و یا پودر آن ممکن است در تخفیف علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگیها موثر باشند. ماده ای موسوم به کپسایسین که موجب تندی طعم فلفل قرمز میگردد، ممکن است به بهبود جریان خون و رساندن مواد مغذی و ویتامینها به سلولهای عفونی شده و به بهبود بیماری کمک نماید. همچنین تندی و تیزی همراه با آن میتواند به تخفیف گرفتگیها در ناحیه سینه و حفره بینی کمک نماید.
سیر: سیر حاوی برخی ترکیبات شیمیایی است که از خصوصیات قوی آنتیبیوتیکی و ضد ویروسی برخوردارند. این مواد ممکن است توانایی بدنتان برای تخریب ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا را افزایش دهند. سیر همچنین ممکن است جریان خونتان را بهبود بخشد و به سیستم گردش خونتان جهت تحویل دادن مواد مغذی حیاتی و اکسیژن، و هیدراته نمودن سلولها کمک نماید.
مصرف مواد مغذی تازه و طبیعی: بی شک ترکیبات موجود در مواد مغذی تازه و طبیعی نظیر: سبزیجات و میوه های تازه، مرکبات (نظیر پرتقال و گریپفروت)، مغزها و بذرها در تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماریها مفید میباشند.
سوپ مرغ: آیا این تصور قدیمیها که سوپ مرغ را برای سرماخوردگی مناسب میدانستند، واقعاً صحیح است؟ بله مصرف سوپ مرغ میتواند برای تخفیف سرماخوردگی موثر باشد.
در حقیقت در یک مطالعه که در ژورنال Chest به چاپ رسیده است؛ محققان تایید نمودند که سوپ مرغ دارای برخی اثرات ضد التهابی ملایم بود و در تخفیف علایم عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی موثر واقع گشت. البته بهتر است که در تهیه سوپ مرغ از انواع سبزیجات تازه نیز استفاده شود.
غذاهای غنی از روی: مصرف غذاهای غنی از روی ممکن است در تقویت سیستم ایمنی و تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر باشد. مواد غذایی غنی از روی عبارتند از: حبوبات، نخودفرنگی، غذاهای دریایی، گوشت قرمز و لوبیای سویا.
اجتناب از مصرف محصولات شیرین حاوی شکر: همانطور که ذکر نمودیم رژیم غذایی بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. شکر توانایی سیستم ایمنی بدن را از طریق تقلیل توانایی گلبولهای سفید خون در سرکوب مهاجمین باکتریایی و ویروسی، کاهش میدهد. شواهد یک مطالعه که در مجله تغذیه بالینی امریکا چاپ شده است، حاکی از آن است که شکر موجود در نوشیدنیهای شیرین شده میتواند به میزان 50 درصد پاسخ ایمنی بدن را تا پنج ساعت پس از صرف نوشیدنی تقلیل دهد. در حالی که مصرف منابع کربوهیدراتهای فیبردار(پیچیده) تأثیر نامطلوبی را بر سیستم ایمنی به همراه ندارند
برنامه غذایی مخصوص افراد سرما خورده
صبحانه: املت قارچ با سالسا (۲ عدد تخم مرغ، نصف فنجان قارچ خرد شده، کمیسس سالسا)
تخم مرغ سرشار از “روی” است که سیستم ایمنی را تقویت میکند و علائم سرماخوردگی را برطرف میکند. تحقیقات نشان میدهد که مصرف “روی” در ظرف ۲۴ ساعت از شروع علائم میتواند مدت سرماخوردگی را کوتاه کند. انواع قارچها(مثلا دکمهای و شیتاکه)، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند. پیک میگوید: قارچها، تولید سلولهای سفید خون را که در خط مقدم سیستم ایمنی بدن ما هستند، افزایش میدهند. کمی سس سالسای تند میتواند به رفع گرفتگی و التهاب سینوسها کمک کند.
میان وعده: ماست (یک ظرف کوچک یا سه چهارم فنجان)
پروبیوتیکهای موجود در ماست، بهترین دوستان افراد مبتلا به سرماخوردگی هستند. زیرا آنها، پاسخ التهابی بدن را کاهش میدهند. مطالعهای که در مجله تغذیه انگلستان به چاپ رسید، نشان میدهد که باکتریهای مفید، مدت سرماخوردگی را تا ۲ روز کاهش میدهند و تا ۳۴% از شدت علائم میکاهند. پیک پیشنهاد میکند از ماستهای طعم دار که در هر وعده، ۱۵ گرم یا کمتر از این مقدار کربوهیدرات دارند، استفاده کنید یا یک ماست ساده انتخاب کنید و یک قاشق چایخوری عسل خام در آن بریزید.
نوشیدنی: چای سبز یا سیاه بدون کافئین
وقتی بیمار هستید نمیتوانید به اندازه کافی چای بنوشید. اما چای سبز و سیاه، سرشار از آنتی اکسیدان هستند از جمله آنتی اکسیدان “ال تینین” که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. محققان دانشگاه کاردیف دریافتهاند که نوشیدنیهای گرم میتواند عطسه، گلودرد، لرز و خستگی را کاهش دهد.
ناهار: برشهای فلفل قرمز و بروکلی با حوموس
مطالعات نشان میدهد که ویتامین C برای سلامت سیستم ایمنی ضروری است و میتواند سرماخوردگی شما را سریعتر برطرف کند. توت فرنگی، کلم بروکلی، فلفل دلمهای و مرکبات سرشار از ویتامین C هستند. مصرف حموس درکنار سبزیجات، به بدن شما پروتئین میرساند. پروتئین یک ماده مغذی مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و برای تولید آنتی بادیهای ضد بیماری، ضروری است.
میان وعده: سیب زمینی شیرین(نصف سیب زمینی شیرین پخته با یک قاشق چایخوری روغن زیتون خالص و کمینمک)
سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین A میباشد. ویتامین A، یک ماده مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی است که به تولید سلولهای سفید خون که با ویروسها مقابله میکنند و همچنین سالم نگهداشتن غشاهای مخاطی، کمک میکند
شام: سوپ مرغ
تحقیقات نشان میدهد که سوپ مرغ، گرفتگی و مخاط بینی را کاهش میدهد. این مسئله بعلت آمینو اسید سیستئین در مرغ است که به رقیق کردن مخاط در ریهها کمک میکند و از میزان سرفه و گرفتگی بینی شما میکاهد. بعلاوه سوپ داغ از کم آبی بدن جلوگیری میکند و میتواند گلودرد را تسکین دهد. یک مطالعه که در مجله “قفسه سینه” منتشر شد نشان میدهد که لازم نیست سوپ، حتما خانگی باشد تا چنین خاصیتی داشته باشد. سوپهای آماده سوپر مارکتی نیز موثرند.
نوشیدنی: آب داغ با لیمو و عسل(یک برش لیمو و یک قاشق غذاخوری عسل)
تحقیقات نشان میدهد که عسل، گلودرد را کاهش میدهد و میتواند سرفه شما را کمتر کند. در یک مطالعه مشخص شد که عسل به اندازه داروی سرفه در کاهش سرفههای شبانه، موثر است. لیمو نیز به نوشیدنی شما ویتامین C اضافه میکند که ضد سرماخوردگی است.
تعیین وقت حضوری با حکیم دکتر محمد حامد اسکندری ، درمان بیماری ها در طب سنتی 32324045-026
جهت مشاوره درمان بیماری ها در طب سنتی با شماره مستقیم حکیم اسکندری 09122070671 تماس حاصل فرمایید
و یا در پیام رسان های واتس آپ و ایتا سوالات خود را مطرح نمایید
برای مطالعه بیشتر مقالات طب سنتی بر روی لینک زیر کلیک کنید
مقالات طب سنتی
خرید اینترنتی گلاب های اصل ، خالص ، سنتی و صادراتی
خرید آنلاین گیاهان دارویی کوهی ( کم یاب و نایاب)
خرید آنلاین عرقیات گیاهی اصل
محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی (مزرعه سبز اسکندری)
فروشگاه اینترنتی مزرعه سبز اسکندری
خرید اینترنتی عطر و رایحه های گیاهی و طبیعی
خرید اینترنتی روغن های گیاهی و دانه ایی ، درمانی و ماساژ
خرید اینترنتی ظروف سنتی (ظروف سفالی ، ظروف مسی ، ظروف سنگی)