فهرست مطالب
- 1 فواید و ضررهای رژیم انگور + نحوه صحیح رژیم انگور
- 1.1 مطالب تکمیلی در زمینه رژیم انگور
- 1.2 رژیم انگور چگونه انجام میگردد
- 1.3 فواید رژیم انگور
- 1.4 عوارض رژیم انگور
- 1.5 نکته های حائز اهمیت در زمان داشتن رژیم انگور
- 1.6 ترتیب مرحله های رژیم انگور
- 1.7 نحوه خوردن میوه های گوناگون را می توان به طور مثال این گونه برنامه ریزی کرد :
- 1.8 نکات مهم در رابطه با رژیم انگور
فواید و ضررهای رژیم انگور + نحوه صحیح رژیم انگور
یکی از رژیم های رایج در طب سنتی رژیم انگور است که افزون بر لاغری فواید بسیار زیادی در این رژیم نهفته می باشد. از رژیم انگور بیشتر برای رژیم لاغری و رژیم پاکسازی کبد و بدن استفاده می شود. برای دست یابی به اطلاعات بیشتر در زمینه این رژیم مطالب را دنبال کنید.
اصلاح تغذیه در طب سنتی از منظر حکیم اسکندری
مطالب تکمیلی در زمینه رژیم انگور
دستور های زیادی جهت عمل کردن به رژیم انگور وجود دارد . همچنین نظر های پزشکان طب سنتی نیست درباره این رژیم متفاوت است به صورتی که بعضی از آن ها اعتقاد دارند که رژیم انگور فقط باعث پاکسازی کبد می شود و تأثیری هم در لاغری بدن ندارند ، بلکه تنها بدن را خوش حالت می کند و در پر کردن صورت موثر است
پزشکان دیگری هم خواص رژیم انگور را این گونه بیان می کنند که رژیم انگور از بهترین رژیم ها برای لاغری می باشد .انگور از نظر طبع گرم و تر می باشد و به تنهایی منضج اخلاط است .انگور میوه ای است که از شهریور ماه تا پایان پاییز به چشم می خورد و میوه ای خوش طعم به همراه خاصیت های فوق العاده ای می باشد. انگور منتخب جهت اعمال رژیم انگور باید طعم شیرین داشته باشد، زیرا هر چقدر که انگور شیرین تر و رسیده تر باشد ، درجه گرمی آن هم بیشتر می شود ، یعنی انگور زمانی که به درجه رسیدگی کامل می رسد و شیرین تر می شود گرمی آن هم افزایش می یابد به همین جهت رژیم انگور برای هر مزاجی مناسب است .
رژیم انگور چگونه انجام میگردد
به صورت معمول رژیم انگور برای مدت زمان دو هفته دستور داده می شود و برای تمامی مزاج ها قابل صورت گیری است. در بعضی افراد ممکن است رژیم انگور تا سه هفته در زیر نظر پزشک طب سنتی انجام شود . مناسب ترین زمان برای عمل کردن به این رژیم ماه های شهریور و مهر است که هوا کمی خنک می باشد . در زمان داشتن این رژیم توصیه می شود که به جای وعده ها و میان وعده های غذایی تا جایی که ممکن است فرد از انگور استفاده کند ، یعنی دو تا سه خوشه انگور هم در هر وعده قابل مصرف است و توصیه می شود، اما نباید به همراه آن هیچ گونه کربوهیدراتی مثل : نان و برنج و هیچ خوراکی دیگری استفاده شود و تنها انگور شیرین و رسیده مجاز می باشد.
نکته حائز اهمیت این می باشد که نوع انگور اهمیتی ندارد . در رژیم انگور پر خوری بسیار مضر است و تاثیر رژیم را متفاوت می کند . همچنین باید به مقدار سیر شدن انگور مصرف شود و در صورت تشنگی هم فقط آب و چای کمرنگ میل شود. البته همزمان با خوردن انگور نباید آب هم نوشید .در مواقعی که ضعف به سراغ فرد می آید باید یک تکه یا به اندازه یک قاشق مربا خوری عسل موم دار زیر زبان خود قرار دهد و آرام آرام نزدیک به ده دقیقه آن را جذب کرد ، البته پس از گذشتن این بازه زمانی می شود عسل را جوید یا بیرون انداخت .
فواید رژیم انگور
خواص های موجود در انگور عبارتند از: قلیایی کننده خون – تولید کننده خون پاک – رفع خستگی – از بین بردن ضعف – تقویت کننده پر قدرت سیستم ایمنی – تقویت معده، کبد، اعصاب، مغز، کلیه – تقویت حافظه – تامین کننده کلسیم بدن – تقویت کننده نطفه جنسی در زنان و مردان – پیشگیری از سرما خوردگی – رفع سرد مزاجی – ضد تب – رفع کننده تب – کمک به هضم غذا – ضد صفرا و دم و سودا – چاق کننده و لاغر کننده – مفید برای بیماری و مشکلات ریه – پیشگیری از سل و سیاه سرفه – درمان سیاه سرفه – درمان برونشیت – اشتها آور – درمان درد شدید معده – درمان درد معده دائمی و مزمن – درمان سوء هاضمه – رفع استسقاء – رفع گرفتگی های کبد – رفع گرفتگی طحال – بهبود نارسایی کبد – درمان اسهال – رفع استفراغ – رفع یبوست – رفع اسهال خونی – درمان ورم یا کولیت روده – درمان کننده مسمومیت های مزمن – برطرف کننده صفرای خون – دفع کننده صفرای بدن – شکستن سنگ صفرا – رفع یرقان – درمان بواسیر – درمان سنگ کلیه – درمان سنگ مثانه – درمان ورم کلیه – رفع سختی ادرار یا آنوری – درمان اورمی و بهبود اسیدوز – درمان فشار خون – درمان امراض قلبی- درمان تپش قلب – درمان کم خونی – درمان کلسترول خون – شادی آور – درمان ضعف اعصاب و افسردگی – درمان سردرد و میگرن های مزمن – درمان صرع – درمان امراض جلدی – نرم کننده پوست – افزایش شیر مادر – جلوگیری از سقط جنین – جلوگیری از پوکی استخوان – معالجه ورم مفاصل – درمان رماتیسم – درمان نقرس- درمان اعتیاد – ضد ویروس – ضد فلج اطفال – ضد تبخال – ضد باکتری – ضد اسکوربوت – ضد تومور – ضد سرطان.
عوارض رژیم انگور
دل به هم خوردگی – لاغری -ضعف – بی میلی به انگور به علت وجود سموم در بدن از عوارض این رژیم می باشد . در این صورت نیاز است تا فرد یک روزه کوتاه مدت بگیرد تا سموم در بدن او بر طرف شوند ، در این روزه کوتاه مدت برای فرد مجاز است تا تنها آب خنک مصرف کند . فردی که در دوران رژیم می باشد هر زمانی که میلش به انگور کاهش یابد لازم است تا از ادامه مصرف این میوه جلوگیری کند تا اشتهای آن مجددا باز گردد.
نکته های حائز اهمیت در زمان داشتن رژیم انگور
به همراه رژیم انگور باید درمان با یخ هم انجام شود . درمان یخ این گونه می باشد که فرد باید حوله ای نرم و مرطوب به طول یک متر و عرض نیم متر تهیه کند و در اواسط حوله چند قالب یخ کوچک قرار دهد و پس از بستن گوشه های حوله آن را بر روی ناحیه شکم قرار دهد ، و حوله دو الی سه ساعت به این صورت ساکن بماند تا یخ ها آب بشوند . اگر شکم فرد خالی باشد درمان تاثیر بیشتری خواهد داشت . بهتر است زیر بدن بیمار نیز پلاستیکی پهن شود تا از نفوذ رطوبت جلوگیری کند. همچنین لازم است در بازه زمانی رژیم انگور فرد هر روز استحمام کند و با کیسه حمام بدن خود را ماساژ دهد.
ترتیب مرحله های رژیم انگور
– مرحله اول: در مرحه اول سم ها از معده و روده ها زدوده می شوند که به صورت معمول این عمل بین ۷ تا ۱۰ روز زمان صرف می کند . تصفیه تمام دستگاه های بدن و خالی شدن آن ها از سموم تقریبا دو هفته طول می کشد. در این مرحله بیمار نباید چیزی به جز انگور مصرف نماید
– مرحله دوم: در قدم دوم یعنی پس از گذشت دو هفته بیمار می تواند آرام آرام از میوه ها نیز استفاده کند که این میوه ها شامل : پرتقال، لیمو، زرد آلو ، هلو، گریپ فروت ، آب هویج و … می شوند ، نکته حائز اهمیت این می باشد که با این حال هم انگور باید پایه مصرف باشد و بیشتر از سایر موارد مصرف شود به صورتی که در اولین وعده و صبحانه هم از انگور استفاده کرد. مرحله دوم نیز نزدیک به یک هفته طول می کشد .
نحوه خوردن میوه های گوناگون را می توان به طور مثال این گونه برنامه ریزی کرد :
ساعت ۸ : انگور
ساعت ۱۰ : گلابی، موز یا هلو
ساعت ۱۲ : انگور
ساعت ۱۴ دو نوع میوه فصل
ساعت ۱۶ انگور
ساعت ۱۸ پرتقال، گریپ فروت، آلو یا زردآلو
ساعت ۲۰ انگور.
– مرحله سوم یا خام خواری : در مرحله سوم فرد می تواند انواع مختلف سبزیجات خام، سالاد با روغن زیتون و لیمو ترش، گردو، فندق، بادام، پسته، خرما، انجیر، عسل و روغن زیتون را مورد استفاده خود قرار دهد. این مرحله نیز یک هفته طول می کشد که هنوز فرد خوردن غذای پخته برایش مجاز نمی باشد.
– مرحله چهارم: در مرحله چهارم فرد دیگر می تواند از غذای پخته و نپخته استفاده کند. و هر روز ۳ وعده مصرف کند به این صورت که: صبحانه یک یا دو نوع میوه . نهار غذای پخته یا گیاهی و شام سالاد.
نکات مهم در رابطه با رژیم انگور
– بهتر است قبل از شروع به انگور درمانی ۲ یا ۳ روز روزه گرفت یا چیزی جز آب خنک ننوشید تا بدن آمادگی های لازم برای این رژیم را پیدا کند و سموم و تخمیرات غذایی از معده پاک شوند و شخص اشتهای خوردن انگور را پیدا کند.
– بعد از روزه داری فرد باید صبح ها ناشتا یک یا دو لیوان آب انگور خنک بنوشد بعد از گذشت نیم ساعت خوشه های انگور را گرفته و با دقت و آرامش دانه های انگور را با پوست و هسته آن بخورد . البته بعضی اوقات می تواند تنها آب انگور را بخورد و پوست و هسته آن را نخورد و همچنین خوردن انواع انگور ها مجاز است
– رژیم انگور را باید مثلاً از ساعت ۸ صبح شروع کرد و هر دو ساعت در میان انگور خورد تا ساعت ۸ شب یعنی ۷ بار در روز و به مدت یک هفته . شاید در این مدت بیماری فرد بر طرف شود اما اگر برطرف نشود می تواند به مدت ۳ یا ۴ هفته رژیم انگور درمانی را ادامه دهد.
– با توجه به شرایط فردی ، شخص باید از میزان کم شروع کند و رفته رفته بر مقدار آن اضافه کند . در ابتدا ۳۰ تا ۱۰۰ گرم در هر وعده مصرف کند و آرام آرام به دو برابر مقدار اولیه برساند یعنی ۶۰ تا ۲۰۰ گرم در هر وعده که البته می تواند مقدار آن را به ۴۵۰ گرم هم افزایش دهد ولی در هر صورت نباید مقدار مصرف روزانه کمتر از نیم کیلو و بیشتر از ۲ کیلو باشد.
– بیمارانی که مقدار زیاد انگور می خورند می توانند فاصله وعده غذایی را از ۲ ساعت به ۳ ساعت افزایش دهند.
تعیین وقت حضوری با حکیم دکتر محمد حامد اسکندری ، درمان بیماری ها در طب سنتی 32324045-026
جهت مشاوره درمان بیماری ها در طب سنتی با شماره مستقیم حکیم اسکندری 09122070671 تماس حاصل فرمایید
و یا در پیام رسان های واتس آپ و ایتا سوالات خود را مطرح نمایید
برای مطالعه بیشتر مقالات طب سنتی بر روی لینک زیر کلیک کنید
مقالات طب سنتی
خرید اینترنتی گلاب های اصل ، خالص ، سنتی و صادراتی
خرید آنلاین گیاهان دارویی کوهی ( کم یاب و نایاب)
خرید آنلاین عرقیات گیاهی اصل
محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی (مزرعه سبز اسکندری)
فروشگاه اینترنتی مزرعه سبز اسکندری
خرید اینترنتی عطر و رایحه های گیاهی و طبیعی
خرید اینترنتی روغن های گیاهی و دانه ایی ، درمانی و ماساژ
خرید اینترنتی ظروف سنتی (ظروف سفالی ، ظروف مسی ، ظروف سنگی)